Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

mięso
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 16:31, 03 Sty 2006    Temat postu:

Biedny Hoss, padnie jak zobaczy takie "kobiece" menu :D

Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Śro 0:39, 04 Sty 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 16:37, 03 Sty 2006    Temat postu:

krowie wargi, bycze jaja...

nie to nie dla mnie , tak samo jak golonka mówiąc szczerze...
specjalnośc mojego zakładu z mięs to schab pieczony z morelami
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Wto 16:41, 03 Sty 2006    Temat postu:

A co z baraniną?
A schab szpikujesz morelami?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 16:52, 03 Sty 2006    Temat postu:

baraninę robią moi rodzice a ja ją podjadam :D

schab jest dośc gęsto nadziewany rozmoczonymi w rumie morelami Wesoly
schab pycha , a rum spod moreli!!! mniam!! Wesoly))
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Wto 16:59, 03 Sty 2006    Temat postu:

O widzisz, o tym,żeby namoczyć w rumie to nie pomyślałam.Ja szpikuję dosyć gęsto, wkładam do rękawa foliowego ,podlewam winem.
A baraniny, a raczej jagnięciny, jakoś dobrze wpływającej na mój żoładek to nie jadłam.Ale może nie trafiłam na odpowiednio przyrządzoną, a może człowiek nie przswyczajony
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 18:34, 03 Sty 2006    Temat postu:

A ja gustuję jednak w mięsach na ostro, słono, raczej nic co jest na słodko - za schabem ze śliwkami (który u nas w rodzinie robi sie zawsze) nie przepadam, no i wyjatkiem jest kaczka z jabłkami. Kurczak z grilla w marynacie miodowej tez mi nie podszedł.
Mięso plus czosnek i majeranek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 19:19, 03 Sty 2006    Temat postu:

guli napisał:
A baraniny, a raczej jagnięciny, jakoś dobrze wpływającej na mój żoładek to nie jadłam.Ale może nie trafiłam na odpowiednio przyrządzoną, a może człowiek nie przswyczajony


No właśnie z jagniecina jest taki problem, że trzeba ją przed pieczeniem / smażeniem zamarynować dość dlugo. Ale potem - mmmmmmmmmmmmmm :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lechita



Dołączył: 22 Lis 2005
Posty: 615
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 23:39, 03 Sty 2006    Temat postu:

do baraniny najlpepsza jest według mnie bałkańska czubrica, niestety niedostępna (chyba) w Polsce
dobrze zamarynowany zadek barani to ja własnie wcinam na surowo Wesoly

guli nie sadze aby morele z rumu spasowały sie z winem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hoss Cartwright
Gość





PostWysłany: Wto 23:56, 03 Sty 2006    Temat postu:

kocia napisał:
Biedny Hoss, padnie jak zobaczy takie "kobiecie" menu :D


PADŁEM!!! Prosze utylizować zwloki!
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 0:45, 04 Sty 2006    Temat postu:

Hoss Cartwright napisał:
PADŁEM!!! Prosze utylizować zwloki!


No tak, bo na karmę dla kotów / psów się raczej nie nadają :D Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Śro 9:58, 04 Sty 2006    Temat postu:

lechita napisał:
do baraniny najlpepsza jest według mnie bałkańska czubrica, niestety niedostępna (chyba) w Polsce
dobrze zamarynowany zadek barani to ja własnie wcinam na surowo Wesoly

guli nie sadze aby morele z rumu spasowały sie z winem


O rany- na surowo uuu
Rzeczywiscie rum z winem, nie bardzo.no i trzeba lubić smak rumu w potrawie, u mnie w domu chyba nie przejdzie Wesoly
Ale wino własciwie prawie zawsze dodaję do duszenia, albo pieczenia mięs
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Hoss Cartwright
Gość





PostWysłany: Pon 13:00, 16 Sty 2006    Temat postu:

Do wszystkich Golonkożerczyń!
Od 24 grudnia minionego roku, także na znak protestu nie jadam mięsa.
Ryba to nie mięso.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:29, 16 Sty 2006    Temat postu:

Hehe, na znak nieodżałowanej straty zjemy za Ciebie...dodatkowa porcje owej golonki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Śro 0:39, 18 Sty 2006    Temat postu:

Sałatka z krowich warg??? Jak można zjeść sałatkę z KROWICH WARG??!!

Jakby substytuty mięsa (tofu, soja) nie były takie wstrętne, albo jakby mnie było stać na osobistego kucharza, na pewno nie jadłabym mięsa. A tak to z przykrością muszę stwierdzić, że jak przez dłuższy czas nie jadłam mięsa (jakieś dwa m-ce) to doszło do tego, że schabowy mi się śnił... Jak temu lwu z "Madagaskaru"...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Śro 0:47, 18 Sty 2006    Temat postu:

A jak można jeść kanapkę z kawałkiem świnskiego zadka?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 6 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin