Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dania z ryb
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 18:34, 28 Paź 2008    Temat postu:

weniutka napisał:
Mi z jednego filetu wychodzą 3 porcje na obiad Wesoly

To coś mało jesz przerazony
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weniutka



Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 19:39, 28 Paź 2008    Temat postu:

:D
czy ja wiem czy mało
aaa i mówie tu o takim filecie


a nie takim


P.S zaraz będe właśnie piec łososia to pstrykne fotke jak wygląda po upieczeniu :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 20:35, 28 Paź 2008    Temat postu:

No chyba, ze taki wielkiiii :D

Ja upiekłam dzisiaj takie dwa malutkie fileciki (nie dzwonka). Spróbowałam i pycchhha, co za aromat! Jeszcze i na jutro zostanie ! jupi


Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Wto 20:36, 28 Paź 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
weniutka



Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 82
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:08, 28 Paź 2008    Temat postu:

cieszę się że smakuje:D
moja też była pyszna :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 22:34, 28 Paź 2008    Temat postu:

O moja wygląda podobnie Wesoly Fajny efekt daje to masło na rybie, przez co jest soczysta.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 0:26, 27 Sie 2009    Temat postu:

Levemi, jak tam przepis na ryby opiekane od taty mlotek :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 16:56, 10 Wrz 2009    Temat postu:

Ja mam przepis na ryby opiekane w zalewie pomidorowej. Mniam Wesoly
Dać? cwaniaczek


Ostatnio zmieniony przez janneke dnia Czw 16:56, 10 Wrz 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:03, 10 Wrz 2009    Temat postu:

Dać dać
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 20:38, 10 Wrz 2009    Temat postu:

No to daję Wesoly

1 kg filetu z ryby (np mintaj)
1 papryka
3 ogórki kiszone
3 średnie cebule

Zalewa

2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki octu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 mala butelka ketchupu
2 łyżki vegety
liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku

Rybę obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i pokroić na "zjadliwe" kawałki Wesoly
Paprykę i cebulę pokroić w piórka, a ogórki w kostkę.
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Rybę ułożyć w misce na przemian z warzywami i zalać gorącą (!) zalewą.
Przykryć, ostudzić, wstawić do lodówki (najlepiej na noc) i pożreć Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
levemi



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Opole

PostWysłany: Czw 21:04, 10 Wrz 2009    Temat postu:

jeruna! zapomniałam... wstyd
jutro dorwę ojca i dam przepis na forum wstyd wstyd
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Nie 9:40, 13 Wrz 2009    Temat postu:

Janneke, można pożreć Mruga zaraz jak wystygnie, czy na drugi dzień, aż się przegryzie mysl
levemi, no to cierpliwie czekam cwaniaczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
levemi



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Opole

PostWysłany: Nie 11:35, 13 Wrz 2009    Temat postu:

jak zwykle dla mojego ojca wszystko jest tak proste, że nie chce mu się o tym gadać Mruga
a więc ryba pieczona w zalewie!
są 2 sposoby - rybę albo obsmażamy w samej mące, albo w panierce (mąka,jajko,bułka tarta) ja polecam bardziej w panierce - jak dla mnie smaczniejsza jest Wesoly
następnie robimy taką zalewę jak na ogórki konserwowe. proporcji nie podam bo oczywiście do wszystkiego trzeba samemu dojść wstyd ale jest w niej: woda, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, cukier, pokrojona cebula i czosnek.
na koniec ryba do słoików zalewamy zalewą, zakręcamy i czekamy z modlitwą w sercach, żeby się udało Mruga

przepraszam za chaos kulinarny Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 12:06, 13 Wrz 2009    Temat postu:

Iandula, koniecznie po wychłodzeniu w lodówce. Najlepsze na drugi dzień Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frednota



Dołączył: 15 Maj 2007
Posty: 1259
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Żory

PostWysłany: Wto 13:56, 15 Wrz 2009    Temat postu:

janneke napisał:
No to daję Wesoly

1 kg filetu z ryby (np mintaj)
1 papryka
3 ogórki kiszone
3 średnie cebule

Zalewa

2 szkl wody
1/2 szkl oleju
4 łyżki octu
3 łyżki przecieru pomidorowego
1 mala butelka ketchupu
2 łyżki vegety
liść laurowy, ziele angielskie, sól do smaku

Rybę obtoczyć w jajku i mące, usmażyć i pokroić na "zjadliwe" kawałki Wesoly
Paprykę i cebulę pokroić w piórka, a ogórki w kostkę.
Składniki zalewy połączyć i zagotować.
Rybę ułożyć w misce na przemian z warzywami i zalać gorącą (!) zalewą.
Przykryć, ostudzić, wstawić do lodówki (najlepiej na noc) i pożreć Wesoly



Stoją w lodówce od wczoraj, już rano próbowałam, pycha, ciekawe czy coś mi zostanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 14:09, 15 Wrz 2009    Temat postu:

Frednota, gdzie mieszkasz? Przyjadę!!!! Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin