Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

miody
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 23:06, 14 Cze 2010    Temat postu:

Poszumku, czy juz pisałam, jak bardzo Cię lubię?? Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Poszumy Frankusowe
Frankus-siwy dudrok ;) Kochom go!!! :P


Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 1774
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z lasu

PostWysłany: Pon 23:15, 14 Cze 2010    Temat postu:

Kwadratowy

A jeszcze mi sie przypomniała,że mama o mały włos kupiłaby tam miód ... rozmarynowy


Ostatnio zmieniony przez Poszumy Frankusowe dnia Pon 23:21, 14 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bandola_1
Lajkonik z Kamienicy Dolnej :)


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 2534
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: krolewskie miasto Krakow \Kamienica Dn
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 8:43, 15 Cze 2010    Temat postu:

poszumku a jak rozróżniasz miód sztuczny od prawdziwego. Ja wiem , ze miód prawdziwy sie zcukrza Smutny , wiem też, ze często takie miody sprzedawcy podgrzewają i cukier sie rozpuszcza, a miód traci swoje wartosci. To czy miód był podgrzany nie sposób stwierdzić wsciekly
rudzinko jak mi się to winko zrobi to prześlę Ci butelkę Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Poszumy Frankusowe
Frankus-siwy dudrok ;) Kochom go!!! :P


Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 1774
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z lasu

PostWysłany: Wto 8:57, 15 Cze 2010    Temat postu:

Poznaję po zapachu i smaku. Sztuczny ma to COŚ do bani

Mój dziadek był pszczelarzem. Zapach miodu, pszczół, ula, wosku itp mam zakodowany do końca życia Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ogryzek



Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1123
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 23:54, 24 Lis 2010    Temat postu:

Polecam bardzo dobry napój mocy, który ostatnio niechcący "wynalazłam" i zażywam regularnie :D
- łyżeczka miodu
- plasterek cytryny
- trochę [link widoczny dla zalogowanych]

Dolewamy wrzątku i voila :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bambini



Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Oborniki k/Poznania
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 8:14, 25 Lis 2010    Temat postu:

Ogryzek napisał:
Polecam bardzo dobry napój mocy, który ostatnio niechcący "wynalazłam" i zażywam regularnie :D
- łyżeczka miodu
- plasterek cytryny
- trochę [link widoczny dla zalogowanych]

Dolewamy wrzątku i voila :D


trochę spirytusu do tego i żadna bakteria nie prawa przeżyć Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Drimeth



Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 88
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Piaseczno

PostWysłany: Czw 9:38, 25 Lis 2010    Temat postu:

Bambini napisał:
Ogryzek napisał:
Polecam bardzo dobry napój mocy, który ostatnio niechcący "wynalazłam" i zażywam regularnie :D
- łyżeczka miodu
- plasterek cytryny
- trochę [link widoczny dla zalogowanych]

Dolewamy wrzątku i voila :D


trochę spirytusu do tego i żadna bakteria nie prawa przeżyć Mruga


A czy pacjent taką miksturę przeżyje? Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ogryzek



Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 1123
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 10:17, 25 Lis 2010    Temat postu:

Myślę, że sedno sprawy to proporcje.
Im więcej spirytusu, tym większe organizmy żywe są eliminowane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bambini



Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 490
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Oborniki k/Poznania
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:04, 25 Lis 2010    Temat postu:

Ogryzek napisał:
Im więcej spirytusu, tym większe organizmy żywe są eliminowane.


dokładnie tak Wesoly
a tak a propos miodu- uwielbiam 'ziołomiód' malinowy- pyszny miód o posmaku malin, drogi, ale od czasu do czasu kupuję go u znajomego pszczelarza Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wataha



Dołączył: 08 Mar 2011
Posty: 207
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 9:47, 05 Kwi 2011    Temat postu:

ja zawsze jem lipowy, sprawdzam czy jest z Polski i czy się krystalizuje. Jeśli tak to go biorę Wesoly jak boli mnie gardło to jem dwie łyżki miodu i ból znika Wesoly nigdy nie pije miodu z gorącym mlekiem, ponoć pomaga na przeziębienie, ale miód podgrzany traci swoje właściwości...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin