Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bigos i grzaniec; hubertusowe potrawy
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawa
Gość





PostWysłany: Pon 23:27, 09 Paź 2006    Temat postu:

kura jaja znosi , a nie daje.he....?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 7:40, 10 Paź 2006    Temat postu:

ale jak zniesie to można sobie je zabrać tanczy
To da ktoś przepis na bigos? Może wspólnymi siłami uda nam się stworzyć taki prawdziwy bigos stajenkowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawa
Gość





PostWysłany: Wto 8:49, 10 Paź 2006    Temat postu:

No to co gotujemy , moze tak jak z ta zabawą o konczenie zdania.Bizemy duży gar na ileś tam osób i..................
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 8:52, 10 Paź 2006    Temat postu:

....zasiadamy przed komputerm w oczekiwaniu na...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 9:00, 10 Paź 2006    Temat postu:

odpowiedni przepis. Angel
Śmiejcie się śmiejcie moje "zdolnosci kulinarne" opierają się zawsze na dobrym przepisie.
Podobno bigos najlepiej przygotowywać tydzień szybciej i codziennie regularnie podgrzewać, wymieszać schłodzić.
Kapusta musi być;
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawa
Gość





PostWysłany: Wto 9:11, 10 Paź 2006    Temat postu:

to nie tak miało być!!! . I wsadzamy do garnka.....
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 10:14, 10 Paź 2006    Temat postu:

posieczoną kapustę surową i kiszoną ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:44, 10 Paź 2006    Temat postu:

dakron napisał:
....zasiadamy przed komputerm w oczekiwaniu na...

Aga, czy ty (prawie) zawsze musisz iśc na łatwiznę? Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 10:50, 10 Paź 2006    Temat postu:

może się odchudza Angel to jej widok starczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 11:28, 10 Paź 2006    Temat postu:

Raczej szuka jelenia Wesoly który zrobi za nia ten bigos Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 12:09, 10 Paź 2006    Temat postu:

no dobra może w ostateczności być i jeleń
mięsko z jelenia pokroić na kawałki, podsmażyć z cebulką
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 12:33, 10 Paź 2006    Temat postu:

Jeleń oczywiście przebadany przez weta Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iburg
Lubię rude... Konie i koty :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7752
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Wto 12:38, 10 Paź 2006    Temat postu:

Dodajemy namoczone uprzednio i ugotowane grzybki ( na wodzie z grzybków robimy zasmażke). Jeżeli kapusta jest bez kminku to troche dodajemy, No i oczywiście kiełbaska. Potem przy odgrzewaniu ( a to trzeba przynajmniej 3-4 razy robic (a za kazdym razem bigosu ubywa, i trzeba się z tym liczyć) dodajemy czerwonego wina. A wcześniej jeszcze miesko i kiełbaska pokrojone
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kawa
Gość





PostWysłany: Wto 19:17, 10 Paź 2006    Temat postu:

A w czym to gotujemy , bo może na ognisku w drajboku wiszącym nad nim, i mieszamy kopyscią z drzewa ,co?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Śro 7:55, 11 Paź 2006    Temat postu:

ja nie wiem co to jest -
Cytat:
w drajboku
cisza
a przecier pomidorowy - dodawać czy nie?
albo boczek wędzony np. z dzika?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin