|
Stajenka Miejsce, którego nam brakowało :)
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawa
Gość
|
Wysłany: Pon 23:27, 09 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
kura jaja znosi , a nie daje.he....?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Wto 7:40, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
ale jak zniesie to można sobie je zabrać
To da ktoś przepis na bigos? Może wspólnymi siłami uda nam się stworzyć taki prawdziwy bigos stajenkowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawa
Gość
|
Wysłany: Wto 8:49, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
No to co gotujemy , moze tak jak z ta zabawą o konczenie zdania.Bizemy duży gar na ileś tam osób i..................
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dakron
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 8:52, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
....zasiadamy przed komputerm w oczekiwaniu na...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Wto 9:00, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
odpowiedni przepis.
Śmiejcie się śmiejcie moje "zdolnosci kulinarne" opierają się zawsze na dobrym przepisie.
Podobno bigos najlepiej przygotowywać tydzień szybciej i codziennie regularnie podgrzewać, wymieszać schłodzić.
Kapusta musi być;
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawa
Gość
|
Wysłany: Wto 9:11, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
to nie tak miało być!!! . I wsadzamy do garnka.....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Wto 10:14, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
posieczoną kapustę surową i kiszoną ...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 10:44, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
dakron napisał: | ....zasiadamy przed komputerm w oczekiwaniu na... |
Aga, czy ty (prawie) zawsze musisz iśc na łatwiznę?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Wto 10:50, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
może się odchudza to jej widok starczy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 11:28, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Raczej szuka jelenia który zrobi za nia ten bigos
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Wto 12:09, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
no dobra może w ostateczności być i jeleń
mięsko z jelenia pokroić na kawałki, podsmażyć z cebulką
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kocia
uwielbiam prostotę...
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy Płeć: Kobieta
|
Wysłany: Wto 12:33, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Jeleń oczywiście przebadany przez weta
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Iburg
Lubię rude... Konie i koty :P
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7752
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Rybnik
|
Wysłany: Wto 12:38, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
Dodajemy namoczone uprzednio i ugotowane grzybki ( na wodzie z grzybków robimy zasmażke). Jeżeli kapusta jest bez kminku to troche dodajemy, No i oczywiście kiełbaska. Potem przy odgrzewaniu ( a to trzeba przynajmniej 3-4 razy robic (a za kazdym razem bigosu ubywa, i trzeba się z tym liczyć) dodajemy czerwonego wina. A wcześniej jeszcze miesko i kiełbaska pokrojone
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kawa
Gość
|
Wysłany: Wto 19:17, 10 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
A w czym to gotujemy , bo może na ognisku w drajboku wiszącym nad nim, i mieszamy kopyscią z drzewa ,co?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Maroko - Orzepowice
|
Wysłany: Śro 7:55, 11 Paź 2006 Temat postu: |
|
|
ja nie wiem co to jest -
a przecier pomidorowy - dodawać czy nie?
albo boczek wędzony np. z dzika?
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|