Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

S Z P I N A K - z czym wcinacie??:)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Czw 19:30, 26 Sty 2006    Temat postu:

kocia napisał:
thinky napisał:
MNIAM!! To jest pycha!! Kto jeszcze nie próbował to polecam!


No i się dałam wpuścić w maliny


Kocia, a jakiego szpinaku użyłaś? Bo ja miałam z Frosty, szpinak w sosie śmietanowym, on już sam w sobie jest jakoś doprawiony. Jak miałaś taki "goły" to może dlatego było za kwaśne?
A te pomidory, fakt, nie taniocha, ale pyszne!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 21:31, 26 Sty 2006    Temat postu:

Użyłam takiego, jaki polecała Josephine - Bonduelle ze śmietaną. Goły szpinak nie jest specjalnie kwaśny. Zapewne wszystko zepsuła ta paskudna feta, bue Smutny
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Czw 21:41, 26 Sty 2006    Temat postu:

Ależ Feta nie jest kwasna- jest tylko słona uuu
Może pomidory albo śmietana zakwasiły,
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 22:23, 26 Sty 2006    Temat postu:

a ja korzystam tez ze szpinaku Family Frost (samochody - mrozonki - jeżdżą u Was?) jest już w pełni doprawiony i w takich brykiecikach że łatwo to porcjowac np dla jednej osoby - bardzo praktyczne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Czw 22:33, 26 Sty 2006    Temat postu:

Nic już do niego nie dodajesz? nie doprawiasz?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 0:54, 27 Sty 2006    Temat postu:

No nie bo jest akurat jak dla mnie, zreszta wiele osob próbujacych owy szpinak to potwierdzilo.
Właśnie te kawałki sa dobre bo wyciągasz z torebki ile potzreba a reszta dalej do zamrazalnika. Nie trzeba calej torby robic - ja kupuje taki hortexu w tafli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 1:21, 27 Sty 2006    Temat postu:

guli napisał:
Ależ Feta nie jest kwasna- jest tylko słona uuu

No jest słona, ale moja była też kwaśna dość (data ważności do 6.06). Kupiłam fetę Mlekovity, moze trza było oryginalną za 20 zł uuu

Maju - ten szpinak Bonduelle jest o tyle dobry, że też nie trzeba od razu całego opakowania zużyć, bo jest w brykietach. Jak to określił Tomi - wygląda jak podpałka do grilla :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 11:47, 27 Sty 2006    Temat postu:

A no to Family Frost tak samo.
Niestety u nas w Samie jest tylko Hortexu, no i ewentualnie w niedziele przyjeżdżają mrożonki.

Musiałabym gdzies sie wybrać po inne rodzaje ale ten mi odpowiada w zupełności.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 21:32, 01 Lut 2006    Temat postu:

martik napisał:
Szpinak z sosem beszamelowym:
porcja na 2-3 osoby lub 4 osoby, które nie wrąbią tyle, co ja Mruga (uwaga! to naprawdę jest bardzo dobre)

Popieram, bardzo dobre Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janetka
Tyż blondynka :P


Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 1887
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik :)

PostWysłany: Nie 17:26, 13 Gru 2009    Temat postu:

odgrzebałam temat , bo ostatnio zrobilam pierogi ze szpinakiem i fetą

bardzo proste i bardzo pyszne Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kajula



Dołączył: 10 Gru 2009
Posty: 149
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Pilchowo k.Szczecina
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 18:55, 13 Gru 2009    Temat postu:

a ja uwiellbiam makarony ze szpinakiem zapiekane serem...mmmm
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin