Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Wynalazki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rzepka
na grzbiet koński - z płota wchodzę :D


Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 2426
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Spisz

PostWysłany: Śro 17:29, 17 Mar 2010    Temat postu:

Kozie mleko nie kwasi sie tak szybko jak krowie. Zbieram z 2-3 dni i trzymam w chłodnym miejscu.
Ale te moje serki W OGÓLE nie czuć kozą -sa wędzone i mają zapach normalnych oscypków Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iburg
Lubię rude... Konie i koty :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7752
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Śro 18:05, 17 Mar 2010    Temat postu:

dakron napisał:
lol amen

Widziałam w sklepie mrożone winniczki uuu lubię te ślimaki w wersji ogrodowo pełzającej, więc nie mogłabym ich skonsumować... Wesoly


Dakron gdybyś widziała te moje pomroki to zmieniłabyś zdanie o ich lubieniu. Sa obrzydliwe paskudne i wszystko zżerają w ogrodzie, a rozmnażają sie na potęgę ( składają jaja po 200-300 szt.

Ja nie tak dawno jadłam tez rekina, ale jak dla mnie rewelacja to nie była, karp, mintaj, morszczuk, łosoś jest smaczniejszy.
Można było w naszym kiosku kupić dzwonka rekina nawet nie były drogie.
Dawno temu jadłam też małże - przypominały mi grzybki marynowane. Ślimaki marynowane też jadłam, pieczonych na maśle nie jadłam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 18:23, 17 Mar 2010    Temat postu:

kocia napisał:
te mrożone ślimaki są z masłem czosnkowym. Nie potrzeba do tego żadnego przepisu, tylko mikrofalówka albo piekarnik


rozmrażam, i co na blachę i do piekarnika? do gotującej wody z solą? jakie przyprawy? do mikrofalówki, w wodzie, luzem? sorki , ale dodanie masła czosnkowego to najmniejszy problem jak w małżach ojoj może do masła czosnkowego i do piekarnika?


Ostatnio zmieniony przez Iandula dnia Śro 18:25, 17 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Czw 8:17, 18 Mar 2010    Temat postu:

Cytat:
a rozmnażają sie na potęgę ( składają jaja po 200-300 szt


Iburg a może z panią z kiosku się dogadać i jej robić dostawy Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iburg
Lubię rude... Konie i koty :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 7752
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Czw 9:30, 18 Mar 2010    Temat postu:

Paskuda napisał:
Cytat:
a rozmnażają sie na potęgę ( składają jaja po 200-300 szt


Iburg a może z panią z kiosku się dogadać i jej robić dostawy Mruga


przerazony Brrrrrrrrrr , fuj, fuj, fuj
gdyby były to winniczki to byałabym bogata
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:32, 18 Mar 2010    Temat postu:

Iburg, ślimaki w wersji z masłem czosnkowym - lepsze Wesoly I zgadzam się co do tego, że generalnie są obrzydliwe.

Iandula napisał:
rozmrażam, i co na blachę i do piekarnika? do gotującej wody z solą? jakie przyprawy? do mikrofalówki, w wodzie, luzem? sorki , ale dodanie masła czosnkowego to najmniejszy problem jak w małżach ojoj może do masła czosnkowego i do piekarnika?

Masło czosnkowe jest już w zestawie, na ślimakach. Ślimaki z kolei są na tacce, w dołkach. Wyglądają mniej więcej tak:


Wystarczy to podgrzać w piekarniku np. i gotowe. Instrukcja powinna być na opakowaniu, nie powiem Tobie teraz jak długo piec i w jakiej temp Wesoly

A [link widoczny dla zalogowanych] można sie przekonać na jakie jeszcze inne sposoby podaje się ślimaki.


Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Czw 10:38, 18 Mar 2010, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 9:56, 31 Mar 2010    Temat postu:

Ostatnio na jarmarku w Szreniawie kupiłam taki oto wynalazek - kaszkę lniano-owsianą:



Fantastyczna sprawa jako dodatek do płatków śniadaniowych i jogurtów Wesoly


Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Śro 9:57, 31 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rzepka
na grzbiet koński - z płota wchodzę :D


Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 2426
Przeczytał: 1 temat

Skąd: Spisz

PostWysłany: Czw 20:26, 01 Kwi 2010    Temat postu:

Na Allegro kupiłam sobie grzybki tybetańskie. I robie codziennie świeży kefirek z koziego mleka. Bardzo smaczny i zdrowy. Tylko mocno kwaśny. A grzybki wyglądaja tak:

[link widoczny dla zalogowanych]

Trzeba tylko codziennie je wymyć i zalać mlekiem - na drugi dzień kefir gotowy Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 8:17, 06 Kwi 2010    Temat postu:

Te grzybki wyglądają jak serek :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 13:54, 10 Cze 2010    Temat postu:

Testuję dzisiaj sucharki migdałowe Fawora. Bardzo dobre ! Rzeczywiście mają w sobie kawałki migdałów a nie sztuczny aromat. I taki mleczny posmak.



Ostatnio zmieniony przez kocia dnia Czw 13:54, 10 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 14:21, 10 Cze 2010    Temat postu:

Mniam Wesoly
Moniko, gdzie je kupujesz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 15:02, 10 Cze 2010    Temat postu:

W sklepie firmowym Fawora Wesoly [link widoczny dla zalogowanych]

Obawiam się, że to tylko poznańska firma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Czw 19:15, 10 Cze 2010    Temat postu:

kocia napisał:

Obawiam się, że to tylko poznańska firma.


hehe, ktoś tu będzie słał paczki na Śląsk towarzyszko Moniko niegrzeczny Jezyk
swoją drogą , aż ślinka cieknie


Ostatnio zmieniony przez Iandula dnia Czw 19:18, 10 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 8:42, 11 Cze 2010    Temat postu:

Hmm, do Poznania mamy kawałek...
Iza, właśnie wczoraj mi ślinka pociekła, jak o nich przeczytałam Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 9:42, 11 Cze 2010    Temat postu:

janneke napisał:
Hmm, do Poznania mamy kawałek...
Iza, właśnie wczoraj mi ślinka pociekła, jak o nich przeczytałam Wesoly


to kiedy jedziemy gwizdze Jezyk
kredens koci naprawimy, parkiet wycyklinujemy Partyman
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin