Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Koncepcja kolacjowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 10:00, 03 Sty 2006    Temat postu:

twarożek z pyrlandii
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
guli
Gość





PostWysłany: Wto 10:09, 03 Sty 2006    Temat postu:

Jeszcze lepiej uuu
A co to twarożek z pyrlandii?
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 10:22, 03 Sty 2006    Temat postu:

biały ser sciana
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 10:26, 03 Sty 2006    Temat postu:

A co to ser? Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 23:02, 03 Sty 2006    Temat postu:

Grzanki z bagietki na maśle , posypane cukrem ...... mniam ..... skończyłam puszką ananasów , na wyraźne życzenie dziecka

Jak ktoś zapyta co to bagietka , to ....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Wto 23:13, 03 Sty 2006    Temat postu:

Chleb ze smalcem obficie posypany solą i pieprzem, do tego ogóreczki i papryka konserwowa - wszystko przekazane w darze przez sąsiadkę. Pycha - nie umywają się do produktów rodzimych firm.
A na deser daktyle Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Pią 0:46, 20 Sty 2006    Temat postu:

Taaa... no tyle lat na świecie żyję i właśnie się dowiedziałam, że czerwona kapusta to jest modra kapusta..
A ten "gzik" to naprawdę jest biały ser/twarożek??? To czemu jedzony z ziemniakami??
Ja z Galicji, to już w ogóle nie kumam... A co to są sznycle według was?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Pią 0:49, 20 Sty 2006    Temat postu:

takie niby kotlety, ciete kawałki mięsa smażone chyba
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 1:36, 20 Sty 2006    Temat postu:

Nie cięte, nie cięte. Po prostu kawałki mięcha panierowane w bułce tartej.

Thinky - no ja też nie rozumiem dlaczego gzik (twarozek) ma być z ziemniakami. Nie wiem co za .... to wymyślił ! Nienawidzę takiego połączenia :smt087
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Pią 2:20, 20 Sty 2006    Temat postu:

ale jakoś je trzeba odciąć od większego kawałka Wesoly
A gzik jest pyszny z ziemniakami - mmmniammm
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dakron



Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 6405
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pią 2:38, 20 Sty 2006    Temat postu:

Kocia Ty lubisz tylko że pyry i gzik ...... a gdzie Twoja lojalność.....tradycja rzecz święta
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 2:51, 20 Sty 2006    Temat postu:

Lojalność i lokalny patriotyzm w tym wypadku utonęły w morzu łez. Takie mam traumatyczne wspomnienia z dzieciństwa związne z gzikiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
thinky
Wałkoń :-)


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 405
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz., oryginalnie: Tarnów

PostWysłany: Pią 3:02, 20 Sty 2006    Temat postu:

No i nie! Sznycle = mielone.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
osm
Dobra konserwa nie jest zła :P


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 2570
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Zielona Góra

PostWysłany: Pią 9:16, 20 Sty 2006    Temat postu:

Mielone?? Szok. Ale bym się naciął Wesoly

A to mówi PWN:

Z Maciejem Kuroniem nie możemy się pod tym względem równać, ale chyba nie będzie dalekie od prawdy, jeśli powiem, że sznycel jest cielecy i panierowany, stek przeważnie wołowy i smażony (bez panierki) lub upieczony, a kotlet to termin nadrzędny. Jest też inny sznycel, chyba przede wszystkim małopolski, czyli po prostu kotlet mielony.
— Mirosław Bańko, PWN

Dobrze wiedzieć, bo można zostać zaskoczonym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 9:19, 20 Sty 2006    Temat postu:

osm napisał:
sznycel jest cielecy i panierowany


To tak dla ścisłości - sznycel po wiedeńsku MUSI być z cielęciny i panierowany. Taki wieprzowy to podróba Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 9 z 10

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin