Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

czas grillowania - co oprócz kiełbasy?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Forkate



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 22:44, 25 Maj 2008    Temat postu:

wanilia napisał:
Jeszcze słyszałam, że można na grillu upiec... jabłko! Naprawdę! Podobnież bardzo dobre, trochę cynamonu i już! Wesoly


Wanilia, to może być pycha! Jeszcze cukrem bym posypała. Waniliowym zresztą Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wanilia



Dołączył: 02 Wrz 2007
Posty: 349
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: 100lica - Stajnia Wilanów

PostWysłany: Śro 18:00, 28 Maj 2008    Temat postu:

Heh, he no pewnie! Mruga

Ja znam jeszcze wersję z tym jabłkiem, że można też piec w kominku Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Śro 18:16, 28 Maj 2008    Temat postu:

Ja znam wersje, ze środek (gniazdo) się wydrąza i wkłada tam konfiturę albo dżem i zapieka aż jabłko sie rozpruży. Pycha!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
faith



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 167
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Szczecin

PostWysłany: Śro 21:25, 25 Cze 2008    Temat postu:

przyznam sie ze najbardziej lubie ziemniaczki z maslem czosnkowym i boczus:D choc ostatnio siostra robila piers z kurczaka moczona wczesniej w marynacie cytrynowej - znakomite! smak swiezy, orzezwiajacy, lekko kwaskowy, ale nadal kurczaczek, mniam;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Wto 11:05, 28 Kwi 2009    Temat postu:

Nie wiem czy wczesniej było, ale mi został sprzedany przepis na krupnioka (kaszanka po polsku nie Kwadratowy )

do folli aluminiowej ładujemy kiszoną kapustę, krupnioczka, cebulę, boczek, przyprawiamy zawijamy i dajemy na grilla, czekamy aż dojdzie i zajadamy - pycha Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 11:36, 28 Kwi 2009    Temat postu:

Wypróbujemy, wypróbujemy....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 23:06, 28 Kwi 2009    Temat postu:

Papryka z czosnkiem w folii, gdzieś to już pisałam mysl
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
levemi



Dołączył: 19 Cze 2008
Posty: 496
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Opole

PostWysłany: Śro 1:47, 29 Kwi 2009    Temat postu:

polecam upiec na grillu....oscypki! obojętnie czy wędzone czy nie, bo grill robi z nimi cuda i są cudownie pyszne jupi

a co do jabłek robiłam takie wydrążone a w środek krówka...kolejne cudo cwaniaczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maadzieek



Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Jastrzębie

PostWysłany: Śro 8:18, 29 Kwi 2009    Temat postu:

Ananas z grila ze szczyptą cukru ^^
Kurczak w sosie tajskim z grila mniam
Cukinie papryka z grila z sałatą i dresingiem <ubustwiam>!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dioda



Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 474
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Jura-okolice Częstochowy

PostWysłany: Czw 22:28, 30 Kwi 2009    Temat postu:

To my tu zacofani jesteśmy.
Grill jakoś nie bardzo się przyjął. Kwadratowy
Za to od zawsze , nieodmiennie i najsmacznie smakuje kiełbasa na patyku , pieczona nad ogniskiem + ziemniaczki w mundurkach , zawinięte w aluminiową folię , pieczone w żarze ogniska i zajadane z odrobiną masła i soli.
Aaale my to wieśniaki jesteśmy cwaniaczek
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maadzieek



Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Jastrzębie

PostWysłany: Pią 8:31, 01 Maj 2009    Temat postu:

Dioda to tych rarytasów co napisałaś nie mam nic .....bo sama je ubustwiam !!;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Paskuda
Stajenkowy KO-wiec :)


Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 5085
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Maroko - Orzepowice

PostWysłany: Pią 10:10, 01 Maj 2009    Temat postu:

Cytat:
ziemniaczki w mundurkach , zawinięte w aluminiową folię , pieczone w żarze ogniska i zajadane z odrobiną masła i soli.


to też robimy, tylko ziemniaczki umyte masełko i sół do folii i na żar albo ruszt
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kelpie



Dołączył: 15 Maj 2009
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Mazury
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 17:40, 06 Lip 2010    Temat postu:

grzanki z grila a na nie takie coś: wymieszany tarkowany żółty ser z majonezem i czosnkiem - spróbujcie, u mnie robi furorę na każdym grilu Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
janneke
Niezmiennie wierna... czarnym perłom :)


Dołączył: 24 Sie 2009
Posty: 683
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Śląsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 13:41, 09 Lip 2010    Temat postu:

Kelpie, masz rację, taka pasta jest pycha! Aż mi ślinka cieknie po klawiaturze Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin