Forum Stajenka Strona Główna Stajenka
Miejsce, którego nam brakowało :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ciasteczka - pomocy!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rzepka
na grzbiet koński - z płota wchodzę :D


Dołączył: 07 Wrz 2007
Posty: 2426
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Spisz

PostWysłany: Pon 17:23, 01 Mar 2010    Temat postu:

Jeżeli wyszły twarde, to najprawdopodobniej były zbyt długo w piecu albo za wysoka temperatura i się spiekły. Sikorkom je! Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:55, 01 Mar 2010    Temat postu:

bandola mnie niigdy nic co pieczone nie wyszło Wesoly głowa do góry następnym razem będzie dobrze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 20:02, 01 Mar 2010    Temat postu:

[quote="[/quote]Sz
Cytat:
alona"]Iandula teraz zamiast fot to powinnam uczyć się testów


asz radę, djeśli to są testy z prawka to nic nie straciłaś same nudy ;>
powiedz instruktorowi, że masz taką upierdliwą, co Ci nie daje spokoju Jezyk


jutro ciasteczka Dakron, zobaczymy bandola, czy to kwestia nowej kuchenki, czy obie mamy wybitne zdolności Wesoly
a jak za suche w kawie pomocz, też smakują wstyd


Cytrynka napisał:
bandola mnie niigdy nic co pieczone nie wyszło


pokazać Ci mój debiut krawiecki niegrzeczny


Ostatnio zmieniony przez Iandula dnia Pon 20:04, 01 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:15, 01 Mar 2010    Temat postu:

Cytrynka napisał:
bandola mnie niigdy nic co pieczone nie wyszło


pokazać Ci mój debiut krawiecki niegrzeczny[/quote]


dajesz gwizdze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 20:16, 01 Mar 2010    Temat postu:

Cytrynka napisał:
bandola mnie niigdy nic co pieczone nie wyszło


pokazać Ci mój debiut krawiecki niegrzeczny[/quote]


pochwal sięgwizdze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Iandula



Dołączył: 06 Gru 2006
Posty: 6184
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon 20:24, 01 Mar 2010    Temat postu:

Wesoly spódnica, czy trygerok, uwaga zdjęcia mogą okazać się drastyczne i przeznaczone są dla ludzi o mocnym sercu, żeby mu ze śmiechu nie pękło
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bandola_1
Lajkonik z Kamienicy Dolnej :)


Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 2534
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: krolewskie miasto Krakow \Kamienica Dn
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 22:11, 01 Mar 2010    Temat postu:

rzepka napisał:
Jeżeli wyszły twarde, to najprawdopodobniej były zbyt długo w piecu albo za wysoka temperatura i się spiekły. Sikorkom je! Wesoly

no co ty? zjedliśmy Wesoly
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 17:41, 01 Cze 2010    Temat postu:

Czas przygotowania: do 30 minut
Przepis dla osób: pow. 4 osób

Składniki:
W kolejności dodajemy następujące składniki:
• 5 jaj;
• 10 dag drożdży – rozkruszyć;
• 1 szklanka cukru pudru (lepiej dać 1,5 szklanki albo dosypać cukru waniliowego);
• 1 szklanka oleju;
• 1 szklanka zimnego mleka;
• 5 szklanek mąki tortowej lub poznańskiej – przesiać (można zastąpić 0,5 szklanki mąki mąką kukurydzianą – dla uzyskania żółtego koloru);

Sposób przyrządzenia:

Kolejno dodajemy produkty do miski i odstawiamy na 3 godziny nic nie robiąc, a po tym czasie dopiero dokładnie mieszamy łyżką drewnianą albo mikserem, aż wszystkie produkty się dobrze połączą i wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kocia
uwielbiam prostotę...


Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 4506
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Kraina Podziemnej Pomarańczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 8:52, 02 Wrz 2010    Temat postu:

Ostatnio mam fazę na ciasteczka owsiane. Przetestowałam kilka przepisów i najbardziej smakują mi takie w wersji dietetycznej:

Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 100 g rodzynek
- 100 g orzeszków
- 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 szklanka soku jabłkowego
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połączyć. Z masy formować płaskie ciasteczka i układać je na blasze wyłożonej pergaminem. Piec około 20 minut w 200 st.

I jak to pachnie podczas pieczenia... mmmmm Wesoly

(Oczywiście nic sie nie stanie, jak doda się troche cukru Wesoly )
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Przecław
Ogólnie wole ciemne konie ;)


Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 1461
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Sob 20:51, 13 Lis 2010    Temat postu:

próbuję zrobić ciasto francuskie wstyd

tylko dlaczego to trzeba tyle razy przekładać i wałkować ups
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Forkate



Dołączył: 25 Kwi 2006
Posty: 3332
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 10:52, 18 Lis 2010    Temat postu:

Przecław, jakie były skutki Twoich prób? Wyszło? Na pewno Mruga
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Przecław
Ogólnie wole ciemne konie ;)


Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 1461
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik

PostWysłany: Pią 21:17, 19 Lis 2010    Temat postu:

No wyszło wyszło pycha! Zrobiłam apfelflapa (takie holenderski rożek z jabłkowym nadzieniem) tylko zapomniałam posypać cukrem, ale się poprawiłam Jezyk Ciasto zamrożone - będzie na zaś! Zapraszam, w końcu to tylko 1200 km Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Czw 23:09, 02 Cze 2011    Temat postu:

Sezon truskawkowy w pełni....
[link widoczny dla zalogowanych]
...o takie cuś dziś zrobiliśmy ups

Kruche ciasto na babeczki, budyń śmietankowy z mniejszą ilością mleka oraz truskawki :D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cytrynka



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 4273
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rybnik City
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 8:28, 03 Cze 2011    Temat postu:

Majak ty mnie zawsze musisz zrobić smaka Jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
majak
Gruba i ja :-)


Dołączył: 24 Lis 2005
Posty: 6000
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Grodzisk Maz.
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 10:58, 03 Cze 2011    Temat postu:

Było 16 sztuk, były w piekarniku i miały stygnąć..jak wróćiłam ze stajni było 10, Bartek pożarł bo stwierdził, że są niekształtne Jezyk
Jak zrobiłam budyń i dałam na babeczki to jeszcze go zostało, powkładałąm przylepki z truskawek to pożarł jeszcze zrobione babeczki i ten budyń z truskawkami....

Polecam też włąśnie sam ten budyń śmietankowy z kawałkami świeżych truskawek - pychota!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Stajenka Strona Główna -> Boks 4: JADŁODAJNIA / BAREK Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 8 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin